DESIGN THINKING workshop LEGO® SERIOUS PLAY® módszertanra alapozva

Albert Einstein szerint:

“Elég művész vagyok ahhoz, hogy a képzeletemet szabadon engedjem. A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás korlátozott. A képzelet az, ami körülöleli a világot.”

Egy projekt könnyebben megvalósítható, ha van hozzá képzeleted és eszközöd : papír és ceruza, számítógép, de akár egy mérőszalag vagy egy nagyító lencse.  Vizuálisak vagyunk. Egy meeting is rövidebb és hatékonyabb, ha van hozzá 3D módszertanod és egy új szemléleted. A részegységeket könnyebben összepattintod, a végeredményt könnyebben átlátod és megérted. Design .

Így működik a LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan.

DESIGN THINKING

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan egy játékosított facilitációs technika, amely maximálisan bevonva a résztvevőket szinte azonnali, valós idejű problémafelismerést és megoldást nyújt. A kezek veszik át a tudatalatti szerepét és segítenek kreatív formába önteni a gondolatokat. A hangsúly a színes kockákon van, amelyek jelképként a gondolatokat és érzéseket. A történet az asztalon hever és bátran lehet róla mesélni.

Kep6 2

Hogyan működik a DESIGN THINKING?

A DESIGN THINKING folyamat tulajdonképpen egy tervezői gondolkodás, amely mindig is létezett. Így gondolkodnak a mérnökök, az építészek, a szoftverfejlesztők – bárki, aki valamilyen végterméket szeretne alkotni. A Design Thinking algoritmusában is megvannak a szabályok – vannak benne állandók és változók, van benne iteráció, feltételek és döntéshozatal. Megmutatja melyik úton kell elindulni és ad hozzá egy új szemüveget. A gyorsan és állandóan változó világban (VUCA) a célhoz vezető út sokat változik és elképzelhető, hogy maga a cél is, hiszen a külső ingerekre történő folyamatos alkalmazkodás, egy új szemlélet elengedhetetlen.

Design Thinking

LEGO® SERIOUS PLAY® módszertannal ötvözve a TERVEZÉSI-GONDOLKODÁSI folyamat jól követhető, a iterációs technika pedig nagy mértékben kiküszöböli a hibákat és időt spórol meg. A Design Thinking jó eszköz vállalati stratégiák és folyamatok kidolgozásához, segít feltérképezni a valós helyzeteket, helyet ad a kreativitásnak és a különböző nézőpontok érvényesítésének.

Mikor hasznos ez a DESIGN THINKING alapú workshop?

csapatépítés

Érdekel

Emailinfo@hellorobotika.hu

Telefon: +36 70 555 7131

LEGO®, SERIOUS PLAY®, the Minifigure
and the Brick and Knob configurations are trademarks
of the LEGO® Group, which does not sponsor, authorize or
endorse this website.