LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan és a DESIGN THINKING

Lego Serious Play

Ha benne vagy egy projektben, könnyebben megvalósítható, ha van hozzá eszközöd : papír és ceruza, számítógép, de akár egy mérőszalag vagy egy nagyító lencse.  Vizuálisak vagyunk és ezért a leírt vagy lerajzolt részegységeket egyszerűbben tudjuk összerakni, így  könnyebb átlátni a végeredményt. Design thinking.

Mi van akkor, ha TE három dimenzióban alkotod meg a részegységeket, például Legóból?

“Elég művész vagyok ahhoz, hogy a képzeletemet szabadon engedjem. A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás korlátozott. A képzelet az, ami körülöleli a világot.”

Albert Einstein

LSP tanusítvány
Legók és emberek
Design thinking

LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan

A LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan egy játékosított facilitációs technika, amely maximálisan bevonva a résztvevőket szinte azonnali, valós idejű problémafelismerést és megoldást nyújt. Figyelembe veszi, hogy minden esetben az ember van a központban, és mindenki véleménye számít. Arra alapoz, hogy az emberek a jót jól akarják végezni és szívesen hozzájárulnak a szervezeti döntéshozatalok támogatásához, stratégiák felépítéséhez. Ezáltal a vezetőknek is könnyebb meghozniuk az optimális döntést. Erősödik a csapatokban a projektszemléletű gondolkodás és felelősségvállalás, a kreatív problémamegoldás, letisztul a kommunikáció. A színes kockákat összepattintva új modellek, út ötletek születnek. Az eredmény kézzel fogható, mindenki számára világos, egyértelmű és elfogadható üzenetet közvetít.  

DESIGN THINKING folyamat

A Design Thinking tulajdonképpen egy tervezői gondolkodás.  Egy folyamatábra, amelyben adottak az algoritmus szabályai. Vannak benne állandók és változók, van benne iteráció, feltételek és döntéshozatal. Megmutatja melyik úton kell elindulni és ad hozzá egy új szemüveget. A gyorsan és állandóan változó világban (VUCA) a célhoz vezető út sokat változik és elképzelhető, hogy maga a cél is, hiszen a külső ingerekre történő folyamatos alkalmazkodás elengedhetetlen.

Jobban megértve a piaci- és ügyféligényeket, teret engedve a kreativitásnak és az innovációnak, a design thinking nem csupán megoldásokat kínál, hanem ösztönzi a megvalósítást is. LEGO SERIOUS PLAY módszertannal ötvözve a tervezési-gondolkodási folyamat jól követhető, a iterációs technika pedig nagy mértékben kiküszöböli a hibákat és időt spórol meg. A design thinking jó eszköz vállalati stratégiák és folyamatok kidolgozásához, segít feltérképezni a valós helyzeteket, helyet ad a kreativitásnak és a különböző nézőpontok érvényesítésének.

KAPCSOLAT

Küldjél nekünk üzenetet, szeretnénk hallani véleményedet!
Hívj fel vagy küldj email-t, ha kérdésed, észrevételed vagy javaslatod van!

Emailinfo@hellorobotika.hu

Telefon: +36 70 555 7131